Carpaccio tengeri fogasból

Hozzávalók:


- 1 sárgarépa
- 1,5 színes kaliforniai paprika
- őrölt bors
- tengeri só
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- olívaolaj
- 2 citrom
- 80 dkg tengeri fogas-filé
- 1 szál angol zeller

Elkészítés:


A tisztított fogasfilét meghintjük őrölt fekete borssal, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, azután ebben a páclében hagyjuk egy napot érlelődni a hűtőben. A kaliforniai paprikákat, a sárgarépát meg a zellert vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk, és tálalásig jeges vízbe rakjuk. A pácolt fogasfiléből éles késsel vékony szeleteket vágunk, tányérra helyezzük, és a lecsepegtetett, sóval, őrölt borssal és olívaolajjal ízesített zöldségekből kis díszt formázunk a tetejére. Citromos olívaolajjal és frissen őrölt fekete borssal fűszerezve kínáljuk.