Cékla chutney

Hozzávalók:


4 cékla
1 alma meghámozva, 4 felé vágva, kicsumázva
1 ek reszelt gyömbér
6-8 ek balzsamecet
2 tk nádcukor/méz

bors

Elkészítés:


A céklákat alufóliával letakart tepsibe tettem és sütőben, 180°-on kb 1 1/4 - 1 1/2 óra alatt megsütöttem. az almát 1 óra múlva tettem be sülni. Miután kihűltek, meghámoztam és robotgépben, a többi hozzávaló hozzáadásával felaprítottam. Ilyenkor meg kell kóstolni és utánaízesíteni, ha szükséges.
Ez egy teljesen egyszerű, de annál finomabb változat, attól függően, hogy mihez tálaljuk, készíthetjük fűszeresebbre is, adhatunk hozzá például párolt hagymát, fokhagymát, fahéjat, kardamomot, szegfűszeget, chilit, csillagánizst. Ha el szeretnénk tenni, rotyogtassuk össze 1-2 dl olivaolajjal, szedjük tűzforrón kis üvegekbe, zárjuk le és néhány órára állítsuk fejre.