Céklafasírt

Hozzávalók:


250 g cékla (1 közepes fej)
250 g édesburgonya (kb egy nagy édesburgonya fele)
2 gerezd fokhagyma
1 zsemle nagyságú házi kenyér vízbe áztatva
1 tojás
liszt (teljes kiőrlésű rozsliszt)
kukoricadara
só, bors
egy lehelletnyi toszkán fűszerkeverék
zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:


Meghámoztam és a legkisebb lyukon lereszeltem a céklát, az édesburgonyát és a fokhagymát. Hozzáadtam a kicsavart kenyeret, a tojást, megfűszereztem és kukoricadarával, ill. rozsliszttel beállítottam a számomra megfelelő állagot. Ez ízlés kérdése, ha lágyra szeretnénk, elég néhány kanál, ha kicsit masszívabbra, akkor többet rakjunk bele. összegyúrtam, majd kis pacsnikat formáztam belőle,meghempergettem
zsemlemorzsában. bő, forró olajban kisütöttem a fasírtokat és papírtörlőn lecsepegtettem.