Céklás marinált halfilé

Hozzávalók:


almaecet, cukor
1 mokkáskanál mustármag
4-5 babérlevél
2 vöröshagyma
olaj a sütéshez

liszt, tojás és zsemlemorzsa
a panírozáshoz
4 szelet ponty
2 cékla

Elkészítés:


A céklát megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket besózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A hagymát megtisztítjuk és ugyancsak felkarikázzuk. 3 dl vízbe beletesszük a babérlevelet meg a mustármagot, ízlés szerint sót és cukrot, azután felforraljuk. Amikor a fűszerek kiadták az ízüket, hozzáöntjük az ecetet – a mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk ecetesnek a marinádot –, és félrehúzzuk a tűzről. Egy edényben rétegesen lerakjuk a rántott halszeleteket, a hagymakarikákat meg a céklát. Felöntjük a fűszeres lével és 2-3 napig hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Friss péksüteménnyel kínáljuk.