Céklás rizottó

Hozzávalók:



1 csésze barnarizs,
50 dkg cékla,
1 ek olívaolaj,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1,5 csésze zöldséglé,
1 kk tengeri só,
1 mk őrölt bors,
1 csokor zöldpetrezselyem,
10 dkg kecskesajt,
5 dk vaj

Elkészítés:


A céklát puhára megfőzöm vagy megsütöm, majd apró csíkokra vágom. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinsztelem, ezután hozzáadom a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítom. Ezután felöntöm zöldséglével, és puhára párolom. Ha a rizs puha, hozzákeverem a céklát, és belekeverem a vajat.
Tálaláskor rámorzsolom a friss kecskesajtot és az összevágott
petrezselyemzöldet.