Céklasaláta fetával befőttesüvegben

Hozzávalók:


2 sült cékla, 10 dkg konzerv csicseriborsó, 10 dkg fetasajt,
1 marék dió, 1 csomag rukola, olivaolaj, balzsamecet, dijoni mustár

befőttesüveg a tároláshoz

Elkészítés:


Ennél a salátánál a sorrendre kell nagyon figyelni. Vinegrette öntetet
készítünk: egy tálban egy evőkanál balzsamecetben feloldjuk a sót, majd
hozzáadunk egy teáskanál mustárt, végül három evőkanál olívaolajat, és szép simára keverjük. A befőttesüveg aljába öntjük az öntetet. A következő a sült cékla. A céklát megsózzuk, rácsöpögtetünk olívaolajat, majd alufóliába csomagolva 190-200 fokon körülbelül egy, másfél óra alatt sül meg. A kész céklákat felkockázva az üvegbe helyezzük, amire a csicseriborsó kerül, majd a sajtot rámorzsoljuk a tetejére. A legtetejére jön a zöld saláta. A lényeg, hogy a salátaleveleket ne érje az öntet. Ha enni szeretnénk, csak össze kell ráznunk, és kiönteni egy tálba.