Chipotle salsa (mexikói)

Hozzávalók:


3-4 csilipaprika
45 dkg érett, kockára vágott paradicsom
1 csipet őrölt fahéj
½ teáskanál kristálycukor
½ csokor durvára tört korianderzöld
1 csipet őrölt római kömény
1 csipet őrölt szegfűbors
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
kevés zöldcitromlé
ízlés szerint só

Elkészítés:


A paradicsomot a fokhagymával és korianderzölddel robotgépben vagy
turmixgépben sima pürévé turmixoljuk, beletesszük a vöröshagymát és a cukrot. Belefacsarjuk a zöldcitromlét. Megsózzuk, majd ízlés szerint őrölt fahéjjal, szegfűborssal és római köménnyel ízesítjük.
Nyomban az asztalra adjuk, vagy tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, bár a frissen készült salsa a legfinomabb.