Citromos bárányhús gombócok

Hozzávalók:


50 dkg bárányhús
3 fej hagyma, összekockázva, ketté osztva
1 citrom héja és leve, 1 citrom negyedelve (pácolt citrommal zseniális lásd Befőttek)
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt fahéj
csipet cayenne bors
1 csokor petrezselyem összevágva
2 ek olívaolaj
1,5 cm-es gyömbér hámozva, lereszelve
csili paprika felkarikázva
sáfrány
1 ek. paradicsompüré
10 dkg fekete magozott olajbogyó
koriander levél aprítva

Elkészítés:


A húshoz adom a hagyma felét, a citrom reszelt héját, a petrezselymet, sózom és alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat formálok belőle. Az olívaolajon megfuttatom a hagymát, gyömbért, csilit,sáfrányt, addig, míg éppen barnulni nem kezd, akkor hozzáöntöm a citrom levét, paradicsom pürét, felengedem 2,5 dl húsleves alaplével (ha nincs, vízzel…) Felforralom. A forró lébe beleteszem a gombócokat, lefedve kb 20 percig főzöm. Leveszem a fedőt, megszórom koriander levéllel, a gombócok közé bedugdosom a negyedelt citromot, hozzá adom az olajbogyókat és kb még 10 percig rotyogtatom, míg a leve besűrűsödik.
Kuszkusz illik hozzá, vagy friss ropogós kenyér.