Citromos csirkemell

Hozzávalók:


. egy egész csirkemell
. 6 szem héjában megfőzött burgonya
. 1 citrom
. 6-8 zsályalevél
. egy rozmaring ág
. 1 gerezd fokhagyma
. 1-1,5 dl. alaplé
. só, olívaolaj

Elkészítés:


A csirkemelleket kicsontoztam, lebőröztem és nagyjából egyforma vastag szeletekre vártam. Megsóztam mindkét oldalukat, majd megforgattam egy kis lisztben, a felesleget leráztam. Serpenyőbe kevés olívaolajat öntöttem és beledobtam pár zsályalevelet egy rozmaringágat és egy gerezd fokhagymát héjastól kissé megroppantva. Mikor a zsályalevél megpirult és átadta az ízét az olajnak kivettem és egy papírtőlőre tettem, hogy leitassam róla az olajat. A csirkemellek mindkét oldalán hirtelen megpirítottam, ráreszeltem egy citrom héját és azután aláöntöttem egy kevés alaplevet, azon pároltam 3-4 percig. Mikor az alaplé nagy része elfőtt, besűrűsödött, ráfacsartam egy fél citrom levét a húsokra, dobtam rá egy-két kanálnyi vajat, majd párszor megforgatva a húst készre sütöttem. Tálaláskor a főtt burgonyát negyedekre vágtam, rámorzsoltam a sült zsályalevelek felét, mellé tettem a hússzeleteket, sült zsályalevéllel díszítettem és locsoltam rá egy keveset a hús szaftjából is.