Csalamádé

Hozzávalók:


2 kg uborka
1 kg paprika
1 kg káposzta
1 kg hagyma
30 dkg cukor
8 dkg só
0.5 l 10%-os ecet
1 kávéskanál borkén
babérlevél
szemes bors ízlés szerint
2 kg uborka
1 kg paprika
1 kg káposzta
1 kg hagyma
30 dkg cukor
8 dkg só
0.5 l 10%-os ecet
1 teáskanál szalicil
babérlevél
szemes bors ízlés szerint

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és néhány óráig állni hagyjuk, hogy a levét kieressze.
Üvegekbe töltjük és mehet a kamra polcára! Ekkor már fogyasztható! Szép színű és ropogós marad! Hogy még mutatósabb legyen érettebb (narancssárga és piros húsú) zöldpaprikával vegyesen lehet elkészíteni.