Csevapcsicsa joghurtos zöldbabsalátával

Hozzávalók:


Csevapcsicsa: 35 dkg darált sertéshús, 35 dkg darált marhahús, 0,5 liter húsleves, 1 fej vöröshagyma, 1 kk szódabikarbóna, 1,5 dkg só, bors, olaj a sütéshez

Joghurtos zöldbabsaláta: 50 dkg friss zöldbab, 1 db habanero paprika,
2 dl görög joghurt, olívaolaj, só, bors, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 1 db lime, 1 fürt koktélparadicsom

Elkészítés:


Csevapcsicsa
A finomra aprított hagymát hozzáadjuk a darált húsok keverékéhez. Sózzuk, borsozzuk beleszórjuk a szódabikarbónát és a húslevessel alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőben pihentetjük.
Olajos kézzel, kolbászka alakú hasábokat formázunk a darált húsból és egy felforrósított serpenyőben, közepes hőmérsékleten, kevés olajon, minden oldalán kisütjük.

Joghurtos zöldbabsaláta

A zöldbabokat végeit levágjuk, forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig
blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük.
A vízből kivéve alaposan letörölgetjük és egy forró serpenyőben, kevés
olívaolajon megpirítjuk. a vékonyra felszeletelt habaneró paprikával együtt. Sózzuk, borsozzuk.
A vége felé, a serpenyőben mellé tesszük a fürt koktélparadicsomot is, ezt is megpirítjuk.
A joghurtot összekeverjük kevés sóval, fél lime levével és a finomra aprított zöldfűszerekkel.