Csilis-kardamomos paradicsomlekvár

Hozzávalók:


1 kg paradicsom
30 dkg cukor
2 csipet só
kardamom
1 db citrom
1 db chilipaprika

Elkészítés:


A paradicsomokat fél percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd jéghideg vízbe mártjuk, hogy ne főjön tovább. Meghámozzuk és felkockázzuk. A kardamom magokat közben száraz edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Beleszórjuk a felcsíkozott chilipaprikát is. Ha nem szeretnénk túl csípősre, szedjük ki a paprika erét és magjait.Beleszórjuk a cukrot és 3-4 percig főzzük. Az alaposan megmosott citrom héját belereszeljük és a levét is hozzáadjuk. A kész lekvárt, a kardamom magok nélkül, forrón sterilizált üvegekbe töltjük. Lezárjuk és egy fél órára fejre állítjuk.