Csilis-narancsos csirkecomb

Hozzávalók:


4 csirke alsócomb, 4 csirke felsőcomb, 4 vérnarancs vagy narancs,
3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csípős zöldpaprika
friss gyömbér, 1 csokor újhagyma, 1 ek méz, chili pehely, olívaolaj, só, bors

Elkészítés:


A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chili pelyhet, egy kevés mézet és egy kevés olívaolajat. Egy botmixerrel az összes hozzávalót pürésítjük. A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk és ebben a pácban minimum fél órára behűtjük. Ezután a csirkecombokat egy sütőpapírral borított sütőlapra fektetjük, meglocsoljuk a maradék páccal, és 190 C fokon, kb. 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor rákanalazunk a szaftból, megszórjuk felkarikázott újhagymával, chili pehellyel és narancsdarabokkal.