Csípős bárányragu

Hozzávalók:


- 2 evőkanál tárkony
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 25 dkg gomba
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál liszt
- 1-2 teáskanál erőspaprika-krém
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 sárgarépa
- 2 babérlevél
- 5 szem borókabogyó
- őrölt bors
- só
- 4 vöröshagyma
- étolaj
- 80 dkg báránycomb

Elkészítés:


A kockákra vágott húst jól megpirítjuk egy kevés forró olajon, majd a
felszeletelt hagymával együtt tovább pároljuk. Sózzuk és borsozzuk. Azután hozzáadjuk a borókabogyót, a babérlevelet, a paradicsompürét meg a paprikakrémet. Meghintjük liszttel, majd fokozatosan felöntjük 2 dl forró vízzel és a borral. Felforraljuk és gyenge tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A felhevített vajon egy kicsit megpirítjuk a szeletekre vágott gombát és sárgarépát, majd röviddel a párolás vége előtt a húshoz adjuk. Belekeverjük a tejszínt, néhány percig rotyogtatjuk, majd sóval és borssal ízesítjük. Tárkonnyal megszórva tálaljuk.