Csirkebecsinált leves

Hozzávalók:


1 csirkeaprólék májával együtt vagy csirkemell,
3-4 sárgarépa, 2-3 petrezselyemgyökér,
1-1 cikk karalábé és zeller, 1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl tejföl,
1 púpozott teáskanál liszt, 1 ek. olaj,
1 teáskanál citromlé, 1 kávéskanál pirospaprika,
kedvünk szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:


A csirkeaprólékot megmosom és kis darabokra vágom. A megpucolt zöldségeket keskeny hasábokra vágom. A vöröshagymát picire metélem és felforrósított olajon üvegesre pirítom. A lángról félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd visszarakva beleteszem az aprólékot. A húst fehéredéséig sütjük. Ezután hozzáadom a zöldségeket és pár percig tovább pirítjuk. Ráöntök egy liter vizet, besózom, megborsozom és felforralom, majd kis lángon puhára főzöm. A lisztet simára keverem a tejföllel és a citromlével, végül behabarom vele a levest. Jól kiforralom és megszórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzölddel.