Csirkefasírt

Hozzávalók:


50 dkg darált csirkehús
2 nagy gerezd fokhagyma
ételízesítő,só,bors
2 zsemle beáztatva
1 kávéskanál zsír vagy olaj
2 cs petrezselyem apróra vágva
3-4 kakukkfűág, vagy morzsolt
1 tojás, zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A darált húshoz hozzáadom a tojást, az áztatott, kicsavart zsömlét, a zsírt vagy olajat, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és kakukkfüvet, majd az egészet jól összegyúrom és fél órára hűtőbe teszem. Vizes kézzel gombócokat gyúrok a masszából, megforgatom zsemlemorzsában, majd forró olajban kisütöm. Nagyon kiadós és nagyon finom, könnyű étel. Minden főzelékhez, előételnek, vendégvárónak, csemegének, salátához kínálható.