Csokis rugelach

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
25 dkg krémsajt
nagy csipet só
10 dkg cukor
3 ek. fehérbor
Töltelék:
kis üveg áfonyalekvár
15 dkg 74 %-os étcsokoládé
3 ek. barnacukor
tonkabab
Tetejére: 1 egész tojás
barnacukor

Elkészítés:


Elkeverem a lisztet és a sót. Apró kockára vágom a hideg vajat és a liszthez adom. Morzsásra keverem. Ezután hozzáadom a cukrot, a sajtkrémet és a fehérbort is. Rövid idő alatt simára gyúrom a tésztát. Elfelezem és külön-külön cipóra igazítva fóliába csomagolom. Másnapig hűtőbe teszem. Másnap a csokoládé felét a cukorral és a tonkababbal finomra darálom. A csokoládé másik felét egy késsel kisebb darabokra vágom. Kiveszem a hűtőből az egyik tésztát és vékony, kerek lapot nyújtok belőle. Megkenem áfonyalekvárral, megszórom a finomra darált csokoládé felével és a durvára vágott csokoládé felével is. 16 cikkre vágom és egyesével feltekerem. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. Előveszem a másik tésztát is és ugyanígy járok el vele. A kis kifliket megkenem egy egész felvert tojással, megszórom barna kristálycukorral és forró, 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöm.