Csokoládékrémes, tejszínhabos fagylalttorta

Hozzávalók:


25 dkg csokoládébevonatos vajas keksz
1 doboz vaníliafagylalt (900 g)
1 ek. porcukor
2,5 dl habtejszín
kakaópor a szóráshoz
A csokoládékrémhez:

6 dkg vaj
7 dkg porcukor
3 dl főzőtejszín
6 dkg holland kakaópor
1 ek. méz
1. A csokoládékrém hozzávalóit lábosba mérjük, majd felfőzzük. Forrás után még 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
2. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk fóliával, majd egy rétegben letesszük a kekszet. Ezen elosztjuk a fagylalt harmadát, majd meglocsoljuk a kihűlt csokoládékrémmel. Ismét keksz, fagylalt, krém következik.
3. A tetejére egy réteg fagylaltot teszünk, majd rákenjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Megszórjuk kakaóporral, meglocsoljuk még egy kevés csokoládékrémmel. Levesszük róla a tortaformát, és azonnal tálaljuk.

Elkészítés:


25 dkg csokoládébevonatos vajas keksz
1 doboz vaníliafagylalt (900 g)
1 ek. porcukor
2,5 dl habtejszín
kakaópor a szóráshoz
A csokoládékrémhez:

6 dkg vaj
7 dkg porcukor
3 dl főzőtejszín
6 dkg holland kakaópor
1 ek. méz
1. A csokoládékrém hozzávalóit lábosba mérjük, majd felfőzzük. Forrás után még 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
2. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk fóliával, majd egy rétegben letesszük a kekszet. Ezen elosztjuk a fagylalt harmadát, majd meglocsoljuk a kihűlt csokoládékrémmel. Ismét keksz, fagylalt, krém következik.
3. A tetejére egy réteg fagylaltot teszünk, majd rákenjük a porcukorral felvert tejszínhabot. Megszórjuk kakaóporral, meglocsoljuk még egy kevés csokoládékrémmel. Levesszük róla a tortaformát, és azonnal tálaljuk.