Csokoládéláva, gránátalmaszósz és virágszirom

Hozzávalók:


2 egész tojás, 2 tojás sárgája,
7 dkg cukor, 3,2 dkg liszt,
12 dkg vaj, 1 kk só,
12 dkg felaprított étcsokoládé
(60-70 % kakaótartalmú),
Gránátalmaszósz
10 dkg pisztácia,1 gránátalma,
1 narancs,1 vaníliarúd, cukor, citrom
Cukrozott virágszirom
ehető virág, tojás fehérje, porcukor

Elkészítés:


A csokilávához a szuflés tálkákat duplán kivajazzuk és kilisztezzük. A tojásokhoz adunk egy csipet sót, a cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. A felaprított csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, és símára
elkeverjük. A tojásos résszel és 2 evőkanál liszttel az olvasztott csokoládét alaposan elkeverjük. A tálkákba 2/3-ig töltjük a csokoládés masszát. 230 fokon 6-8 percig sütjük. A gránátalmaszószhoz a magokat lábosba tesszük és felöntjük 1 dl vízzel. Ráöntjük a narancs levét és kevés citromlevet, cukrozzuk és beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magját. Pár percig főzzük, míg enyhén szirupos nem lesz. A virágszirmok mindkét oldalát vékonyan megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk kristálycukorral. Hagyjuk megszáradni. A csokilávát porcukorral, a virágszirommal és aprított pisztáciával tálaljuk.