Cukkinis bulgursaláta

Hozzávalók:


25 dkg bulgur, 1 közepes cukkini,1 doboz csicseriborsó konzerv,
1 db citrom leve és héja, 2 ek olívaolaj, 1 nagy csokor petrezselyem
1 kis fej jégsaláta

Elkészítés:


A bulgurt leöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő sós vízzel, és lefedve hagyjuk állni 30 percet, majd vegyük le róla a fedőt és hagyjuk kihűlni.
A cukkinit az olívaolajon 2-3 perc alatt ropogósra pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, a petrezselymet, a jégsalátát felaprítjuk. A csicseriborsó konzervet lecsöpögtetjük.
Végül az összes alapanyagot a bulgurhoz keverjük, ilyenkor újra kóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.