Diós fetával töltött, sült pritaminpaprika

Hozzávalók:


6 db pritaminpaprika
fetasajt (kb 2 dkg)
kéksajt (kb 2 dkg)
1-2 kanál tejföl (ízlés szerint)
fél marék durvára darált dió
fokhagyma

Elkészítés:


A paprikákat megmostam, levágtam a kalapjukat és a kés hegyéval kikapartam a nagyon kicsi magházukat. Sütőpapírral bélelt tepsiben 190°C-on (5-ös fokozat) 20 percig sütöttem őket (sütőtől függően 15-20 perc), a kalapjukat 5 perc után tettem melléjük. Közben a fetát egy kis tejföllel, apróra vágott fokhagymával és a dióval kikevertem. ugyanígy a kéksajtot is. A megsült paprikákból kiöntöttem a sütés során keletkezett nedvességet, majd egy kiskanál nyelének segítségével megtöltöttem őket a sajtos keverékekkel. Visszaraktam kalapjukat; esetleg lehet díszíteni egész dióval és/vagy valami fűszernövény levelével.