Diós padlizsántekercs gránátalmával

Hozzávalók:


1 nagy padlizsán,
1 vöröshagyma,
10 dkg pirított dió,
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma,
1 tk natúr krémsajt,
2 ek olívaolaj, só, bors
1 gránátalma

Elkészítés:


A padlizsánt hosszában hajszál vékony szeletekre vágjuk (a két szélét, amit már nem lehet szeletetelni, apróra fölkockázzuk). Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk. Ebbe tesszük a szeleteket, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírral leitatjuk, és félretesszük. Egy másik serpenyőben olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, és a felkockázott padlizsánvégeket. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a felaprított dióval. Hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott, friss koriandert, végül ismét sózzuk, borsozzuk. A padlizsánszeleteket megtöltjük ezzel a raguval, és föltekerjük. Friss korianderrel és gránátalmával tálaljuk.