Diós sárgarépa fasírt

Hozzávalók:


2 hatalmas, vagy 3 közepes sárgarépa a reszelő nagy lyukán lereszelve,
15 dkg durvára darált dió, 2 újhagyma félkarikákra vágva,
néhány gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 tojás,
1 zsemle robotgépben morzsásítva, só, frissen őrölt bors,
cayenne-i bors, zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:


A hozzávalókból összekevertem a "fasírt" alapját.
(ha szükséges, további zsemlemorzsa hozzáadásával lehet az állagán változtatni.) Két evőkanál segítségével, azokat vízba mártva galuska alakú formákat készítettem, meghempergettem őket zsemlemorzsá-ban, majd bő, forró olajban aranybarnára sütöttem őket. Rizzsel, valamint madársalátából és koktélparadicsomból álló, olívaolajjal, 1/2 citrom levével nyakonöntött és sóval, borssal, valamint fűszerekkel ízesített salátával tálaljuk.