Döner kebab

Hozzávalók:


Bárányhoz:
1 1/2 vagy 2 kg kicsontozott, göngyölt bárányszegy vagy comb
1/2 csésze friss citromlé
1/3 csésze salátaolaj
2 tk. frissen nyomott fokhagyma
1 tk. oregánó
1/2 tk. szárított menta
1/2 tk. őrölt bors
1 tk. só
beáztatott kötözőspárga
Töltelékhez:
2 adag kész humusz
1 fej finomra vágott saláta
4 nagy, vékonyra szeletelt paradicsom
2 nagy fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 ek. ízlés szerinti chiliszósz
3 csomag nagy pita vagy tortillalap

Elkészítés:


A hús a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra és pácoljuk a hűtőben pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, kössük össze a spárgával.
Készítsük elő a grillsütőt, tegyük bele az alutálcát. Fektessük a húst a beolajozott rácsokra, a tálca fölé. Csukjuk le a fedelét. 1 3/4 - 2 1/4 óráig, közben 40 perc után fordítsuk meg. Pihentessük a húst, majd vágjuk vékony szeletekre. A pitát a grillen melegítsük át, kenjük meg humusszal, kanalazzuk rá a húst, a zöldségeket és a chiliszószt. Csavarjuk fel és tálaljuk.
Sütőben, fedett vaslábasban is elkészíthető.