Ecetes tojás

Hozzávalók:


-10 db tojás
-2 közepes fej vöröshagyma
-1 l víz
-2 dl ecet (alma-, fehérbor-, fehér balzsamecet)
-1 gerezd fokhagyma
-1 kk köménymag
-3 db babérlevél
-5 db borókabogyó-kicsit megnyomva
-1 kk mustármag
-1 kk szár. kakukkfű
-2 ek cukor
-3 ek tengeri só (literenként legalább ennyi kell hozzá)
-10 szem egész feketebors
-pár darab chili, aki szereti egy kicsit pikánsabban

Elkészítés:


A tojásokat keményre főzöm, majd félig kihűtöm és megpucolom.
Kiválasztok egy olyan zárható tetejű üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnekés marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforralom; az üvegedénybe teszem a tojásokat, a fokhagymát, a cikkekre vágott vöröshagymát és a fűszereket,majd felöntöm a forró lével,kihűtöm, lezárom és fogyasztásighűtőbe teszem.(3 nap érlelés ajánlatos)
Fogyasztani pedig (előétel, snack, kóstoló): akár magában, de még finomabb hosszában kettévágni,a sárgáját kiszedni, sóval, borssal, pici olíva olajjal,dijoni mustárral és pár csepp ecettel (vagy citromlével)
összekeverni és visszatenni a fehérjébe. Előételnek, hidegtálra, jobb fajta sajtok mellé,gyökérkenyérhez, szendvicsre, salátákhoz.