Édes-savanyú csirkemáj

Hozzávalók:


30 dkg csirkemáj,
4 ek olívaolaj,
4-5 ek almaecet,
2 ek cukor,
2,5 dl húsleves,
1 közepes lila hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 közepes sárgarépa,
kis darab zeller, 1 ág
friss kakukkfű, só, bors,
babérlevél

Elkészítés:


A tisztított csirkemájakat alufóliával bélelt tepsire tesszük, és előmelegí-tett, grillfokozatú sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük. Olívaolajjal meglocsoljuk. Olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott lilahagymát. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, és a felkockázott zellert. Ekkor adjuk hozzá az ecetet, az alaplevet és a cukrot, majd beforraljuk. Az elkészült májakat a pácba tesszük. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.