Édes-savanyú üvegtészta saláta

Hozzávalók:


20 dkg üvegtészta
25 dkg friss shiitake gomba
1 gerezd fokhagyma
20 dkg kínai kel
2 db sárgarépa
1 piros csilipaprika
3 cm hosszú friss gyömbér
3 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál zöldcitromlé
2 kiskanál barna cukor
só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


Az üvegtésztát leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ha már puha, ollóval kisebb darabokra tudjuk vágni.
Alaposan megmossuk a gombát, a tönköket eltávolítjuk, a kalapokat szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
A kínai kelt megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és a leveleket keskeny csíkokra szeljük. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csilipaprikát elfelezzük, kicsumázzuk, megmossuk és vékonyan felcsíkozzuk. A gyömbért meghámozzuk és összevágjuk. Leöntjük a tésztáról a vizet, lecsepegtetjük és rövidebb darabokra vágjuk.
A kínai kelt, a sárgarépát és a tésztát egy tálba tesszük és össze-keverjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a gombát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és még 3 percig sütjük. Felöntjük a szójaszósszal és a rizsecettel, majd levesszük a tűzhelyről. Zöldcitromlével, sóval, borssal és barna cukorral ízesítjük, azután hagyjuk kihűlni. A gombát a levével együtt jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Sóval, borssal és ecettel utánaízesítjük. Tányérokra szedjük és rászórjuk a csíkokra vágott csilipaprikát.