Egzotikus bárányragu

Hozzávalók:


60 dkg darabolt báránylapocka, 10 dkg tört dió, 3 evőkanál frissen facsart citromlé, 50 dkg konzerv gesztenye, 2 és fél dl almalé
vagy 2 és fél dl gránátalmaszörp, 4 evőkanál mogyoróolaj, 1 nagyobb fej finomra vágva hagyma, 1 gerezd finomra vágva fokhagyma, 20 dkg káposzta darabokra vágva, 1 csipet őrölt kurkuma, 1 csipet őrölt sáfrány, ½ teáskanál őrölt fahéj 3 ⅔ dl csirkehúsleves, 2 evőkanál paradicsompüré, ízlés szerint frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint só

A tálaláshoz: árpagyöngy

Elkészítés:


Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát, fokhagymát 5 percig
pároljuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott bárányt, a kurkumát, a káposztát és magas hőfokon 7-8 perc alatt a húst barnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a sáfrányt, fahéjat, diót. Felöntjük levessel, belekeverjük a paradicsompürét. Felforraljuk. Lefedjük. Alacsony hőfokon 1,5 órát gyöngyöztetjük.
Beleöntjük az almalevet, citromlevet, gesztenyét. Letakarjuk, 10 percig még főzzük. Párolt árpagyönggyel, forrón tálaljuk.