Egzotikus, paradicsomos csirke jázminrizzsel

Hozzávalók:


2 kis hagyma,
6 gerezd fokhagyma,
4 szelet friss gyömbér,
2 evőkanál olaj,
1 púpos teáskanál curry
őrölt fahéj, őrölt római
kömény, 1 kk pirospaprika
1 doboz hámozott paradicsom-
konzerv, só, bors
2 evőkanál vaj, 50 dkg
csirkemellfilé, felkockázva
1 doboz (400g) kókusztej,
friss koriander, 20 dkg jázminrizs

Elkészítés:


A feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymás-gyömbéres alapot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a curryt és a pirospaprikát, néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a paradicsom besűrűsödik, leve elfő, ez kb. 10 perc. Amíg fő, egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a csirkedarabokat. Amikor megpirultak, a paradicsomhoz adjuk, átforgatjuk. Felöntjük a kókusztejjel, és néhány percig főzzük, amíg a csirke megpuhul. Rizzsel vagy naan kenyérrel, friss korianderrel meghintve tálaljuk.