Eperkrémleves

Hozzávalók:


- 3 dl vörösbor
- 1 kávéskanál fahéj
- 30 dkg porcukor
- 80 dkg eper
- 1/2 citrom leve
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt

Elkészítés:


Az epret megtisztítom, megmosom, pár szemet a szebbek közül félreteszek a díszítéshez. A gyümölcs negyedrészét porcukorral ízlés szerint beszórom, és hűtőszekrénybe teszem. A maradék porcukrot kb. fél liter vízzel felforralom, ráöntöm a maradék eperre, és összeturmixolom. Hozzáadom a vörösbort, összekeverem, majd belekeverem a citrom levét, a fahéjat és a liszttel elkevert tejszínt. Összeforralom. A levesben elosztom a lehűtött eperszemeket, és 2-3 órára visszateszem a hűtőbe. Tejszínhabbal, friss mentával vagy citromfűvel, valamint szép, egész eperszemekkel díszítem.