Erdei gombás kosárka

Hozzávalók:


• 25 dkg vajas leveles tészta
• 25 dkg erdei gomba (mirelit is lehet)
• 1 dl száraz fehérbor
• 1 csokor petrezselyem
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• só, bors, friss kakukkfű
• 2 dkg vaj
• olívaolaj

Elkészítés:


A vaj és az olívaolaj keverékén pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a gombát, majd a felaprított fokhagymát. Öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az aprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel, majd pároljuk készre a gombát. Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, szúrjunk belőle korongokat, halmozzuk rájuk a feltétet. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25
percig süssük.