Erdei gyümölcsleves málnazselével

Hozzávalók:


Erdei gyümölcsleves
- 2 dl tejszín
- 1/2 citrom
- kristálycukor
- só
- fahéj
- 5-6 szegfűszeg
- 50 dkg erdei gyümölcs
- 1 evőkanál finomliszt
Málnazselé
- citromlé
- 25 dkg málna
- 3 kávéskanál zselatin
- 2 dl málnaszörp

Elkészítés:


A citrom héját a szegfűszeggel és a fahéjjal 5 dl vízben feltesszük főni.
Jól kiforraljuk, hogy a fűszerekből kioldódjanak az ízek. Körülbelül 5 perc forralás után leszűrjük a levét és beletesszük a gyümölcsöket. Egy csipet sóval és – attól függően, hogy mennyire édesen szeretjük – cukorral ízesítjük. Belecsavarjuk a fél citrom levét, és a levest felforraljuk. A tejszínt egy evőkanálnyi liszttel csomómentesre kikeverjük, és a fövő leveshez adjuk. Lassú tűzön még pár percig főzzük, végül botmixerrel pürésítjük. Ha nem szeretjük a tányérunkban a gyümölcsmagokat, le is szűrhetjük. Az elkészült gyümölcslevest tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt levest tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel díszítjük, levesbetétnek pedig a kockákra vágott zselét adjuk hozzá.

Málnazselé

A málnazseléhez a málnaszörpöt a zselatinnal csomómentesre keverjük. A málnát kiválogatjuk, és egy lapos tányéron szorosan egymás mellé rendezzük. A szörpöt felforraljuk, elkeverjük pár csepp citromlével, majd ráöntjük a málnaszemekre úgy, hogy azokat teljesen ellepje. A málnazselét a hűtőbe tesszük dermedni.