Fácánleves gombóccal

Hozzávalók:


1 konyhakész fácán, 2-3 sárgarépa,
2 fehérrépa, só, 1/2 zeller, egész bors,
1 vöröshagyma,1 csokor lestyán
a gombóchoz:
10 dkg zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyem zöldje,
2 tojás, 2 evőkanál étolaj,
1 vöröshagyma

Elkészítés:


A megmosott, feldarabolt fácánt a belsőségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répaféléket, a zellert meg a vöröshagymát egészben. Sóval, borssal és lestyánnal ízesítve a levest nagyon lassú tűzön, gyöngyözve készre főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük a fácán máját, a szívét, a zúzáját meg az egyik combját, és az egészet együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a kevés olajon megfonnyasztott, apróra vágott vöröshagymát, a finomra aprított petrezselymet, a tojásokat, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy gombócokat tudjunk belőle formázni. A masszát sóval, borssal ízesítjük, és forrásban lévő levesbe tesszük. Pár perc alatt megfő.