Fasírozott

Hozzávalók:


60 dkg sertéslapocka
2 db zsemle
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyem
só, bors, őrölt kömény,
pirospaprika
pici majoranna,
csipet kakukkfű
zsemlemorzsa
2 tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A zsemléket tejbe áztatom, majd jól kinyomkodom és szétmorzsolom. A tálba készített darált húshoz adom. Beleütöm a tojásokat és beleteszem a fűszereket. Összekeverem és megkóstolom. Ha kell, utánaízesítek. 1-2 evőkanál zsemlemorzsát teszek bele és egy félórára félreteszem. Egy tányérba zsemlemorzsát készítek és az olajat felmelegítem. Vizes kézzel kis gombócokat formázok a masszából, megforgatom a morzsában és az olajban kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem. Petrezselymes burgonyával és főzelékekkel kitűnő.