Fehérboros almaleves

Hozzávalók:


- 6 dl tej
- 1/2 dl fehérbor
- 1/2 citrom
- fahéj
- szegfűszeg
- só
- 8 dkg kristálycukor
- 50 dkg alma
- 1 dl tejszín
- 4 dkg finomliszt

Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, azután apró kockákra szeleteljük. A cukorral, egy csipet sóval, a fűszerekkel, a citrom héjával és levével ízesített vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a fehérbort meg a tejet. A tejszínt a liszttel simára kikeverjük – adunk hozzá egy merőkanálnyit a forró levesből, azzal is jól elkeverjük –, azután behabarjuk vele a levest. Még egyszer felfőzzük, majd pár perces forralás után az elkészült levest hagyjuk langyosra hűlni. Betesszük a hűtőszekrénybe, és jó hidegen tálaljuk.