Fehércsokis tortácska erdei gyümölccsel, mákkal

Hozzávalók:


4 minitorta tésztájához:
3 db tojásfehérje,9 dkg cukor,
9 dkg mák(darált),
1.5 dkg búzaliszt
A töltelékhez:15 dkg erdei gyümölcsmix,
0.5 evőkanál barnacukor,
A krémhez:10 dkg fehér csokoládé,
4 dl habtejszín (30-32%-os),
2 dkg kristálycukor, 3 db lapzselatin,
2 evőkanál víz
A díszítéshez: 4 db málna,
1 teáskanál mák (szemes),
vagy csorgatott étcsokoládé

Elkészítés:


A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A lisztet hozzászitáljuk, a darált mákot beleszórjuk és óvatosan összeforgatjuk. Kivajazzuk és kilisztezzük a mini tortaformákat (6 darabot). A mákos tésztát elosztjuk a 6 db formában. A 6 formából négyet a minitorták alapjaként fogjuk használni, kettővel pedig a tetejét fogjuk díszíteni. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. A vegyes erdeit gyümölcsöt összefőzzük a barna cukorral és villával összetörjük. A gyümölcspépet jégkocka-tartókba töltjük és lefagyasztjuk. 1 dl tejszínt elkezdünk melegíteni és mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. A fehércsokit beleszórjuk a tejszínbe és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. A keveréket kihűtjük. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 dkg cukorral és belekeverjük a kihűlt fehércsokis krémet.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre, majd kicsavarjuk és a vízben elkezdjük melegíteni addig, amíg fel nem olvad. A felolvadt zselatint a tejszínes fehércsokis keverékbe öntjük folytonos keverés mellett. A krémet elosztjuk a 4 db kihűlt mákos tésztán. A krémbe belesüllyesztjük az erdei gyümölcsös fagyott „bonbont”. A tetejét lesimítjuk és hagyjuk a krémet megszilárdulni hűvös helyen kb. 2-3 óra alatt. A minitortákat kivesszük a formából, a tetejét a megmaradt tésztakorongokkal, az erdei gyümölcs péppel és szemes mákkal díszítjük. A tésztakorongokat félbe vágjuk hosszában és keresztben is. Egy kanál erdei gyümölcs pépet helyezünk a minitorta tetejére és arra támasztjuk rá a tésztakorongot. A torta tetejét megszórjuk mákkal és egy szem friss gyümölccsel (pl. málnával) díszíthetjük.