Fetával töltött sült zöldpaprika

Hozzávalók:


. 4 db nagyobb, csípős hegyes zöldpaprika
. 200 g eredeti görög feta sajt (kecske és juh tejes)
. 20 dkg vegyes rügysaláta v. más salátakeverék
. 1 citrom
. olívaolaj
. só, bors szárított oregano
. egy gyökérkenyér
. 25-30 dkg friss tavaszi salátakeverék

Elkészítés:


A paprikákat megmosom, megtörölgetem, majd csumájánál levágom a végét és a magházat és magokat kikaparom belőle. Mindegyikbe belemorzsolok egy csipetnyi oregánót, majd a kis kockákra vágott
feta sajttal megtöltöm. A végén hagyok egy centinyi helyet, nem tömöm meg teljesen és a lezárom, ledugózom a levágott száras végével.
A paprikákat megkenem olívaolajjal megsózom és borsozom, egy kés hegyével három-négy helyen megböködöm, majd a 190-200 fokra előmelegített sütőbe teszem 13-15 percre, míg megpuhul és kissé megpirul. Közben a gyökérkenyérből vágok 6 szeletet és egy serpenyőben szárazon megpirítom a kenyérszeleteket, azután mindegyiket megdörzsölöm kicsit egy fokhagymagerezddel és meglocsoltam kis olívaolajjal. Bekeverem a salátát, közben egy kis citromlével és olívaolajjal meglocsolom, sózom és borsozom.
Tálaláskor a tányérra teszek két paprikát, morzsolok rá egy csipetnyi oreganót, a tetejére és köré olívaolajat locsolok és egy kis citromlevet facsarok rá. Mellé szedek egy adag tavaszi rügysalátát és a pirítósokkal tálalom.