Firenzei tallérok

Hozzávalók:


- 1 csipet vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál kandírozott narancshéj
- 1 dl tejszín
- 5 dkg mandula
- 5 dkg cukrozott gyümölcs
- 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A cukrot a mézzel és 5 evőkanál vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a darabokra vágott cukrozott gyümölcsöket, a lisztet, a narancshéjat meg a szeletelt mandulát, és az egészet összekeverjük. A masszából egy kivajazott tepsire kanállal diónyi kupacokat halmozunk, majd a kupacokat korong formára lelapítjuk. A tallérokat 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a kihűlt süteményeket félig belemártjuk, azután hagyjuk a mázat teljesen megdermedni.