Fokhagymás-libazsíros hajtovány

Hozzávalók:


- só
- 1 tojás
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg libazsír
- 1 csipet kristálycukor
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt

Elkészítés:


A lisztet eldolgozzuk a tejben a cukorban felfuttatott élesztővel, kicsi
sóval, majd egy órát kelesztjük a tésztát. Ezt követően téglalap formájúra nyújtjuk, egy centinél is vékonyabbra, majd az egészet vastagon bekenjük a nagyobb darabokra szétnyomott fokhagymával és a tojás sárgájával elkevert libazsírral. A tésztát feltekerjük, majd háromszögeket vágott belőle. Zsírpapírral bélelt tepsiben a tojás fehérjével átkenjük a tészta tetejét és előmelegített, 200 fokos sütőben pirosbarnára sütjük.