Fokhagymával töltött ecetes szilva

Hozzávalók:



- 1 kg szilva
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 dl ecet
- 35 dkg kristálycukor
- 1 fahéj
- 8-10 szem szegfűszeg
- 1 evőkanál koriander
- 1 csipet nátrium-benzoát

Elkészítés:


A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így megtöltött szilvákat jól kimosott üvegekbe tesszük. Az ecetet fél liter vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a korianderrel felforraljuk, majd az üvegben várakozó szilvára öntjük. A tetejére egy csipet tartósítószert teszünk, azután az üvegeket lezárjuk, és szárazgőzbe
tesszük.