Hozzávalók
4 személyre
4 fürj, belsőséggel együtt
friss kakukkfű
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 zellerszár
1 karalábé
1 póréhagyma
8-10 szem bors
só
A töltikéhez:
1 zsemle
1 tojás
4 fürj belsőség (máj, szív)
½ fej vöröshagyma
½ gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
friss kakukkfű
2 ek zsemlemorzsa
só, bors
A fürjeket egy nagy lábas hideg vízbe tesszük, hozzáadunk friss kakukkfüvet, majd közepes lángon főzzük. A habot leszedjük a tetejéről és ezután tesszük csak bele a feldarabolt zöldségeket és a borsot.
2. A töltikéhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd egy aprítógépbe tesszük és pürésítjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a belsőségekkel, a friss petrezselyemmel és kakukkfűvel, a tojással, a sóval és borssal. Ha püré állagot kapunk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, újra elkeverjük, majd állni hagyjuk. Ezután egy folpackra halmozzuk a töltikét, felcsavarjuk rúd formájában és a két végét megkötjük, így tesszük a levesbe, majd megfőzzük.
3. Tálaláskor a levesbe karikázunk egy keveset és így fogyasztjuk. Jó étvágyat!