Fűszeres almalekvár

Hozzávalók:


1 kg alma
50 dkg cukor
őrölt gyömbér
őrölt fahéj
szerecsendió
1 db citrom
2-3 dl víz

Elkészítés:


A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk. Közben az almákat, héjával együtt, felkockázzuk, majd beletesszük a fűszeres főzetbe. Ha megfőtt az alma, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a cukrot is. További 10 percet főzzük még, és mikor már sziruposodik, steril üvegekbe adagoljuk. Először érdemes az almadarabkákkal feltölteni az üvegeket, utána öntsük csak rá a szirupot, egyenletesen elosztva minden üvegbe. Lezárjuk és száraz dunsztba lassan kihűtjük.