Fűszeres-balzsamecetes csirkemáj hagymával

Hozzávalók:


30 dkg tisztított csirkemáj,
1 kk őrölt római kömény,
1 kk őrölt szegfűbors,
¼ kk őrölt fahéj,
½ kk füstölt paprika,
frissen őrölt bors
1+1 ek balzsamecet,
1 evőkanál kacsazsír,
mazsola
Tálaláshoz: 2 tortilla
(kis átmérőjű), só,
1 csokor petrezselyem
1 lila hagyma,
1 marék ropogós újhagyma

Elkészítés:


A csirkemájat megmossuk, és konyhai papírtörlővel teljesen szárazra itatjuk. Apró (kb. 2cm-es) darabokra vágjuk. Megszórjuk a római köménnyel, szegfűborssal és a fahéjjal, a füstölt paprikával, borsozzuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel, összekeverjük. Szárazon felhevítünk egy serpenyőt. Amikor forró, beletesszük a kacsazsírt és a fűszeres csirkemájat, hozzáadjuk a mazsolát, és erős lángon dobva-rázva, kb. oldalanként másfél-másfél percig sütjük, hogy kívül megpiruljon, de belül krémes, kissé rózsaszínű maradjon. Ekkor sózzuk. Azonnal a (mikróban vagy vízgőz fölött melegített) tortillára halmozzuk. Mellé petrezselymet és vékonyra szeletelt lila hagymát kínálunk.