Fűszeres bundás harcsa zellersalsával

Hozzávalók:


2 nagy hagyma (édes fehér),
20 dkg harcsafilé vagy
tőkehalfilé, 20 dkg csicseri-
borsóliszt, szódavíz,
fűszerek: curry, koriander,
római kömény, só, bors
a sütéshez napraforgóolaj
a salsához: 1 csokor szárzeller,
1 citrom, olívaolaj, chili, méz,
csipet só

Elkészítés:


A csicseriborsólisztet összekeverjük különböző fűszerekkel, például római köménnyel, őrölt korianderrel, curryvel, pirospaprikával, és frissen őrölt sóval és borssal. Bekeverjük annyi szódavízzel, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Amíg a hagymákat felkarikázzuk és a halat felkockázzuk, a bunda tésztáját pihentetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a bundában megforgatott hagymákat és haldarabokat egymás után kisütjük. Először természetesen a hagymát, utána a haldarabokat. Mindenképpen bő olajban süssük őket. Amikor szép aranybarnák lettek konyhai papírtőrlőre szedjük, így a felesleges olajat leitathatjuk róla. A szárzellert felaprítjuk rácsepegtetjük a citrom levét, olívaolajjal, mézzel összekeverjük, sózzuk és a frissen sült falatok mellé tálaljuk. Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni aprított chilit is szórhatunk bele.