Fűszeres csirkenyársak jázminrizzsel,mogyorószósszal

Hozzávalók:


1 db csirkemellfilé,
2 gerezd fokhagyma,
friss gyömbér, 3 ek olaj,
3 ek szójaszósz,
3 ek rizsbor, vagy
száraz sherry
bambusz nyársak,
1 doboz kókusztej,
6-7 ek mogyoróvaj
(nem édesített)
2 tk piros curry paszta,
2 ek barna cukor,
2 ek szójaszósz
1 lime leve, jázmin rizs,
korianderlevél

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk(erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. A csirkemellfilét kb. 2-3 cm vékony hosszú csíkokra vágjuk, és harmonikaszerűen a pálcikákra húzzuk. Egy csirkemellfiléből öt nyárs jön ki. Összekeverjük a pác hozzávalóit: az egész apróra vágott fokhagymát, gyömbért, olajat, rizsbort vagy sherry-t és szójaszószt. Ráöntjük a húsra és minimum 20 percig pácoljuk, természetesen minél többet van a pácban, annál jobb, akár előző este is előkészíthető. A nyársakat egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük, és 15 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a mogyorószószt: a kókusztejet felmelegítjük, és belekeverjük a curry pasztát. Amikor a fűszerpaszta feloldódott, beletesszük a mogyoróvajat és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a szójaszószt, a lime levét és a cukrot. A nyársakat a szósszal tálaljuk. Basmati vagy jázmin rizs, esetleg rizstészta illik hozzá, amire friss koriandert szórunk.