Fűszeres minifasírt paradicsomszósszal, joghurttal

Hozzávalók:


1 l paradicsomszósz,
2 fej vöröshagyma,
50 dkg marhahús,
1 csokor petrezselyem,
1 csokor koriander,
római kömény, 1 tojás,
3 dl joghurt (török joghurt),
3 gerezd fokhagyma,
4 pita, olivaolaj, chilipehely

Elkészítés:


A pitákat hosszabb csíkokra szeleteljük, majd áttesszük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal és betesszük a 160 fokos sütőbe 10 percre. Amíg a piták elkészülnek, elkészítjük a paradicsomszószt: a finomra aprított vöröshagymákat és fokhagymagerezdeket olívaolajon üvegesre dinszteljük, megsózzuk, majd felöntjük a paradicsomlével. 20 percig rotyogtatjuk, közben borsozzuk és megszórjuk egy csipet chilipehellyel. Majd elkészítjük a fokhagymás joghurtot, azaz a joghurtba belekeverünk 1 gerezd fokhagymát lereszelve. A minifasírtokhoz összekeverjük a darált marhahúst egy kisebb fej felaprított hagymával, tojással, csipet sóval, egy fej fokhagymával, csipet római köménnyel, finomra aprított petrezselyemmel és korianderrel. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal is és jól összekeverjük a hozzávaló-kat. Az elkészült masszából hengereket formázunk és forró serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük.Tálaláskor a tál aljára helyezzük a pitadarabo-kat, erre kerülnek a fasírtok, majd ezt leöntjük a paradicsomszósszal és végül a hideg joghurttal, valamint olvasztott vajjal.