Fűszeres, morzsás lazac

Hozzávalók:


60 dkg lazacfilé egyben! (bőr nélkül)
3 ek narancslekvár
10 dkg panko morzsa,
1 citrom
1 lime
1 mandarin
1 narancs
3 cm friss gyömbér

Elkészítés:


A fűszeres morzsához a vajat felolvasztjuk.
A vajhoz adjuk a morzsát, hozzáreszeljük a citrusok héját és a friss gyömbért.
Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés chilipelyhet.
A lazac filét egy sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük, vékonyan megkenjük keserű narancsdzsemmel, ez lesz a ragasztóanyag, ami a morzsát a lazacon tartja.
Egyenletesen beborítjuk a fűszeres morzsával a halat, kézzel kicsit rá is tapasztjuk.
200 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük a lazacot, és ennyi idő alatt a morzsa is aranyszínűre pirul rajta.