Fűszeres rizsgolyók

Hozzávalók:


maradék rizs (3/4 csészéből főzve, 1 csésze = 2,5 dl)
1 tojás
5 dkg reszelt sajt (nem kell, hogy ízes legyen, inkább az állaga miatt fontos)
kötelező fűszerek: késhegynyi fahéj, curry, kurkuma
egyéb fűszerek: thai zöld curry, thai citromfű, 1 kk miso,
cayenne bors, 1 fej fokhagyma apróra vágva

zsemlemorzsa + szezámmag + lenmag

Elkészítés:


A szobahőmérsékletű rizst összekevertem a fűszerekkel, a sajttal és a tojással, vizes kézzel golyókat formáztam belőlük, majd meghemper-gettem őket a zsemlemorzsás keverékben. Forró olajban aranybarnára sütöttem őket, majd papírtörlőn pihentek kb 5 percig a fogyasztás előtt.
Snidlinges joghurttal az igazi.