Fűszeres-serpenyős tarja avokádósalsával

Hozzávalók:


olívaolaj, 4 szelet tarja,
1 db avokádó, fél friss
ananász, 1 csokor újhagyma,
chili, 1 db zöldcitrom, 2-3 ek
méz, 2 ek szójaszósz, só

Elkészítés:


Az ananászt megpucoljuk és felkockázzuk. Az avokádó héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát ugyancsak kockákra vágjuk és az ananászhoz adjuk. Ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, így az avokádó nem barnul meg. Felkarikázzuk az újhagymát és a chilit, ezeket is hozzáadjuk, és ha van otthon friss zöldfűszer, azt is tehetünk bele. Sózzuk és egy kevés mézzel meglocsoljuk. Összekeverjük. A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk. Forró olívaolajon 10 perc alatt minkét oldalát kisütjük, majd méz és szójaszósz keverékével meglocsoljuk és pár perc alatt készre pároljuk. Az avokádós salátával tálaljuk.