Fűszervajjal töltött csirkecomb

Hozzávalók:


4 egész csirkecomb, 3 db tojás,
liszt, morzsa, vaj, étolaj,
só, bors
A fűszervajhoz: 10 dkg vaj,
1 ek. paradicsompüré,
1 csokor petrezselyem,
félmaréknyi friss kakukkfű,
2-3 gerezd fokhagyma,
1-2 szardellafilé,
1 ek. reszelt parmezán,
fél ek. dijoni mustár
fél tk. Cayenne-bors vagy
őrölt chili, őrölt bors, só

Elkészítés:


Először is elkészítem a fűszervajat. Ezután egy folpackba csomagolva, hengeralakúra formázva, a fagyasztóba teszem. Kicsontozom a csirkecombokat. A húst, egy fóliával letakarom, és egyenletesen vékonyra kiklopfolom. Megsózom, borsozom. A mélyhűtőböl elővett vajat, karikákra vágom és a hús felét beborítom vele, majd a másik felét ráhajtom. Egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval összetűzöm. A vajjal töltött húsokat lisztbe forgatom, majd a két egész tojást és egy tojás sárgáját felverem és abban is megmártom, azután a parmezános morzsába hempergetem, majd újra a tojásba és megint a morzsába (dupla panír). Egy mély serpenyőben hevített vaj és olaj keverékébe teszem és megsütöm. Közepes lángon sütöm, gyakran forgatva, hogy ne égjen meg a panír. Ha több idő telne el a panírozás és a sütés között, akkor addig a mélyhűtőbe teszem a húst és csak a sütés előtt veszem ki. Erre azért van szükség, mert így a fagyott vaj addigra olvad fel, mikorra a hús éppen átsül. Petrezselymes krumplipürével tálaljuk.